19 Eylül 2012 Çarşamba

Dunayada E-ticaret site sayfa acilis sureleri - Infografik

Dünyada Eticaret site sayfa açılış süreleri ve performans ile ilgili durum[Sonbahar 2012]

Dünyada Alexa top 2000 listesinde olan e-ticaret sitelerinin üzerinde yapılan testlere göre  2011 yılına kıyasla E-ticaret sayfaları %9 daha yava olduğu görülüyor. Bir diğer gariplik ise, internet explorer 10'un en hızlı tarayıcı olması. (ilginç değil mi, ancak araştırma böyle diyor henüz ben değil). Testler Chrome 20, Firefox 13, internet explorer 9 ve 10 ile yapıldı.
Araştırma Özetleri Şu şekilde :
  • geçen yıla göre %9 yavaşlayan sayfalar : Geçen sene 5.94(2011 kasım) sn olan süre bu sene 6.5 saniyeye çıktı.
  • Sayfa boyutu %5 arttı : load edilen komponent sayısı 73 ten 77 objeye çıktı.
  • Daha popüler sitelerin loadları daha da yavaş :  T Alexa 100 deki sitelerin Alexa 2000 dekilere kıyasla load süreleri ekstradan %12 daha yavaş olduğu ölçüldü.
Bunların sebepleri olarak en önemlisi 3. parti hizmetlerdeki artış olarak yorumlanabilir. Bir site içerisinde birden çok (ortalama 7-8) 3. parti uygulama bulunabiliyor. Bunlar da farklı farklı serverlardan gelen istekler oluyor. Herhangi biri yavaşlasa, doalyısıyla bizim sitemiz yavaş açılmış oluyor. Örnek olarak facebook beğen tuşları, google +1 tuşları, sosyal medya üzerinden login tuşları, farklı serverlardan veriler çeken flash uygulamaları sıralanabilir. Türkiyede ise benzer ölçekte devam ediyor. Ancak durum dünyada olduğu gibi değil. Bir miktar iyileşme yatırımları olduğunu görebiliyoruz. Bunları henüz ölçme veya test etme fırsatı bulamadım, ancak çalıştığım firmada bu sürelerin geçen seneye oranla bariz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Çıkacak yeni versiyon ile birlikte ben de bu testleri yapabilmiş olacağım. Kaynak : http://www.strangeloopnetworks.com/blog/free-report-state-of-the-union-for-ecommerce-page-speed-and-website-performance-fall-2012/ Devamı için : Dunayada E-ticaret site sayfa acilis sureleri - Infografik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemeyiniz..